Uitermate blij
Roel Ottow is alweer meerdere jaren onze vaste designer, illustrator en adviseur als het gaat om ontwerpen voor onze klanten. Bij elke website die Roel ontwerpt, merken we dat het helemaal ‘af’ is. Het klopt gewoon.

Dit in tegenstelling tot websites met een thema dat je ergens voor een paar tientjes kunt downloaden; zulke thema’s geven je een gevoel van een 13-in-een-dozijn-gevoel. Bij Roel niet: hij creëert een ontwerp dat volledig op maat wordt gemaakt voor die ene specifieke klant. Zo maakt hij van elk design een unieke ervaring – die zich uiteraard onderscheidt van de concurrent.

Ook heeft Roel onze huisstijl ontworpen met een logo waar wij uitermate blij mee zijn. Wij laten dan ook vol trots ons visitekaartje zien aan onze nieuwe relaties.

Royston Smith
www.rhinestone66.com

Geen blabla
Al een aantal jaren werk ik voor divers ontwerpwerk zoals huisstijlen, folders en dergelijke graag samen met Roel Ottow. Natuurlijk zijn ‘op tijd’ en ‘binnen budget’ belangrijke punten, maar nog belangrijker voor hem daarbij is creatief en verrassend. Geen blabla, maar gewoon meedenken, niet voor niets is zijn slogan ‘Niet zeuren , maar kleuren’.

 

John Uittenhout
Kripton.nl

Jarenlang
Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn actieve werk als grafisch ontwerper heb mogen samenwerken met Roel Ottow. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van de topillustratoren in ons land. Wie het werk van Roel ziet moet toegeven dat vaak humor in zijn werk verwerkt is. Roel verdiept zich in de te maken opdracht en weet precies hoe hij een boodschap door middel van een illustratie kan overbrengen. Meestal in acryl, olieverf en krijt maar ook komt zijn werk via de computer tot stand.
Daarnaast is Roel grafisch ontwerper die zijn illustraties laat terugkomen in boekomslagen, brochures en huisstijl. Als lettergek is hij een autoriteit in typografie. Kortom een allround illustrator/grafisch ontwerper die ik van harte kan aanbevelen.

Adri Edenburg Reclamestudio
edenburg.nl

Elke twee weken
‘In maart 1996 rolde het eerste nummer van BimBam, een tweewekelijks christelijk kindermagazine, van de pers. Voor mij als initiator een bijzonder moment. Al snel bleek al het werk te veel te zijn en na ruim twee jaar is het blad verkocht aan de toenmalige ‘uitgeverij de Banier’.

Elke veertien dagen schrijf ik onder andere een Bijbelverhaal. De woorden van de tekst zijn belangrijk, maar zeker zo belangrijk zijn de illustraties. Deze verzorgt Roel Ottow vanaf 2008 met veel passie en betrokkenheid. Het gebeurt vaak dat we samen even sparren over het hoofdthema van het blad en dan samen een geschikt Bijbelverhaal erbij zoeken. Het mooie aan Roel vind ik dat hij graag overlegt, zijn ideeën doorgeeft maar ook open staat voor een eventuele net iets andere aanpak. Dat is wederzijds. Vaak komen we SAMEN tot een oplossing waar we beiden blij mee zijn.

Ook Roels gedrevenheid en liefde tot God is merkbaar in zijn werkwijze, houding en illustraties. Hij doet het met liefde en blijdschap. En dat is in alles te merken. Ik ben dankbaar en blij om al zoveel jaar samen met Roel een leuk en inspirerend BimBam-team te vormen!’

Monica Nieuwenhuijse
Redacteur en schrijfster
jouwbimbam.nl

Werken met Roel
Werken met Roel, dat doen we als redactie van Notariaat Magazine al meer dan 10 jaar. En dat tot volle tevredenheid!

Roel is niet voor een gat te vangen, getuige de uiteenlopende onderwerpen waarbij hij een illustratie heeft moeten maken: van btw-carrouselfraude, wilsbekwaamheid, Prinsjesdag, mediation tot getekende portretten. Wij vragen … en Roel draait. En dat laatste is uitsluitend positief bedoeld: hij valt niet in herhaling en het is zeker geen lopendebandwerk! Maar Roel staat open voor elke opdracht die wij hem geven.

Hoe rolt zo’n illustratie dan uit zijn pen? Roel leest het artikel, stelt kritische vragen, scherpt soms zelfs en passant het artikel nog eens aan, komt met een ruwe schets en uiteindelijk met een mooie, gepaste illustratie. En dat allemaal op zijn eigen rustige, aimabele en enigszins verlegen manier. Cartoons die in ons hoofd zijn blijven zitten: de bedreigingenaap en de verstandelijk beperkte man met een doos vol autootjes in zijn hand. Kortom, wij kijken terug op én vooruit naar een prettige samenwerking.

Mechtelt Lindenhovius
Hoofdredacteur KNB Media
knb.nl/actueel/notariaat-magazine

Doorvragen
Ik had Roel gevraagd mee te denken over de nieuwe huisstijl voor mijn onderneming. Samen hebben we om tafel gezeten, waarbij Roel met doorvragen helder probeerde te krijgen wat ik voor ogen had en wilde uitstralen. Dat heeft ertoe geleid dat ik met een nieuwe naam tevoorschijn ben gekomen. Nou ja, nieuw… uiteindelijk heel vertrouwd. 🙂 Uit een recente persoonlijkheidstest bleek dat ik een ‘vitale verbinder’ ben. Het was Roel die het element ‘Link’ in mijn naam oppakte, waardoor ik uit ben gekomen bij RoLink Services.

Als eerste is mijn logo ontworpen. Ik had aangegeven welke kleuren ik er graag in verwerkt wilde hebben. Het eindproduct mag er zijn: Ik word er nog elke dag blij van!
Verder heeft Roel mijn visitekaartje, briefpapier en ook het template voor de website ontworpen.
Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat: schakels die de elementen met elkaar verbinden en kleuren die bij mij horen.

Roels betrokkenheid op zowel creatief ontwerp- als op taalgebied levert prachtige resultaten op!

Rolinka Everaars