Elke twee weken
‘In maart 1996 rolde het eerste nummer van BimBam, een tweewekelijks christelijk kindermagazine, van de pers. Voor mij als initiator een bijzonder moment. Al snel bleek al het werk te veel te zijn en na ruim twee jaar is het blad verkocht aan de toenmalige ‘uitgeverij de Banier’.

Elke veertien dagen schrijf ik onder andere een Bijbelverhaal. De woorden van de tekst zijn belangrijk, maar zeker zo belangrijk zijn de illustraties. Deze verzorgt Roel Ottow vanaf 2008 met veel passie en betrokkenheid. Het gebeurt vaak dat we samen even sparren over het hoofdthema van het blad en dan samen een geschikt Bijbelverhaal erbij zoeken. Het mooie aan Roel vind ik dat hij graag overlegt, zijn ideeën doorgeeft maar ook open staat voor een eventuele net iets andere aanpak. Dat is wederzijds. Vaak komen we SAMEN tot een oplossing waar we beiden blij mee zijn.

Ook Roels gedrevenheid en liefde tot God is merkbaar in zijn werkwijze, houding en illustraties. Hij doet het met liefde en blijdschap. En dat is in alles te merken. Ik ben dankbaar en blij om al zoveel jaar samen met Roel een leuk en inspirerend BimBam-team te vormen!’

Monica Nieuwenhuijse
Redacteur en schrijfster
jouwbimbam.nl